Vakantiehuis kopen in Denia

  • Ervaren aankoopmakelaar in Spanje
  • Onze klanten beoordelen ons met een 9,3
  • Ruim 3.500 bestaande en nieuwbouw woningen
  • Gratis adviesgesprek in Nederland of Spanje

Bent u op zoek naar een vakantiewoning in Denia of wilt u meer weten over deze plaats? In ons aanbod hieronder ziet u wat er te koop is en leggen we meer uit deze mooie vissers en badplaats aan de Costa Blanca in Spanje. Er zijn vele verschillende huizen te koop; appartement (direct) aan zee, villa met bergzicht, zeezicht, vallei zicht, een tussenwoning, of een huis direct aan de Montgo berg. Voor ieder wat wils.

Uitgelichte woningen


Over de plaats Denia

Denia behoort tot één van de oudste plaatsen aan de Costa Blanca. Al enkele eeuwen voor Christus bestond deze plek al. Tegenwoordig is het een populaire vakantiebestemming. 

Denia staat ook bekend om haar prachtige haven, welke 3 functies heeft:

  • Visafslag: elke ochtend wordt alle gevangen vis hier geveild. 
  • Jachthaven: dit is één van de meest bekende jachthavens aan de Costa Blanca. Buiten de prachtige boten zijn hier ook vele goede restaurants te vinden. 
  • De haven om per veerboot naar Mallorca, Ibiza of Formentera te varen.

De Carre del Marqués de Campo is ideaal voor de terrasjes en winkels. Hier zijn de mooiste kleding, schoenen en accessoires te vinden. Houd er wel altijd rekening mee dat men in Spanje tussen de middag siësta houdt. Dat houdt in dat winkels ongeveer tussen 13:30 en 17:00 gesloten zijn. De houten kraampjes op de wandelpromenade Explanada de Cervantes is ook zeker de moeite waard om eens te kijken.

Het klimaat van de Costa Blanca

Het gebied Denia tot en met Altea ligt door de bergruggen in een kommetje. Dit zorgt ervoor dat hier een microklimaat heerst waardoor er geen grote schommelen zijn in temperaturen. In de winter zijn de temperaturen dan ook zacht en de zomers zijn niet te heet. Om deze reden gaan veel mensen met ziektes zoals artrose, astma en reuma hier naartoe, omdat ze door de warme minder klachten hebben.

Bent u nog in de oriënterende fase en wilt u meer informatie ontvangen over het kopen van een huis in Denia?

Neem dan nu contact met ons op. Bekijk ook deze pagina voor meer informatie en tips over het kopen van een huis in Spanje. 

PrimaVillas is een onafhankelijke aankoopmakelaar die de mensen begeleidt en ontzorgt tijdens het gehele aankooptraject, van A tot Z. Omdat wij onafhankelijk zijn hebben wij dus ook geen eigen woningen. Voor de koper is onze dienst dus altijd gratis omdat deze kosten in Spanje worden betaald door de verkopende partij. Dit is anders ten opzichte van Nederland. U betaalt dus niet extra's. 

Nadat we een kennismakingsgesprek hebben gehad in Nederland of in Spanje, en er een wederzijds vertrouwen is, dan beginnen we samen met het bespreken van de exacte wensen en eisen. Vanuit daar gaan we een woning selectie maken waaruit u keuzes maakt. Deze woning(en) gaan we bezichtigen en vanuit daar gaan we weer verder. Ook tijdens het biedingsproces, de ondertekening van het koopcontract, de passering bij de notaris, etcetera, staan wij altijd tot uw beschikking.
Ook nadat de sleutel is overhandigd kunnen wij nog helpen met bijvoorbeeld verhuur van de woning, zwembadman, onderhoud van de tuin, etc.

Wij kunnen te allen tijde optreden als uw aankoopmakelaar, mits uw naam niet al bekend is bij de desbetreffende verkoopmakelaars.

Neem nu contact met ons op en krijg een vrijblijvend adviesgesprek. Vanuit daar kunt u zelf bepalen of u met ons verder wilt.