Huis kopen in Costa Blanca

  • Ervaren aankoopmakelaar in Spanje
  • Onze klanten beoordelen ons met een 9,3
  • Ruim 3.500 bestaande en nieuwbouw woningen
  • Gratis adviesgesprek in Nederland of Spanje

Overweegt u om een huis aan de Costa Blanca te kopen? Kijk dan eens bij de verschillende plaatsen op deze pagina. Wij hebben vele woningen te koop staan. Ons aanbod aan woningen in de Costa Blanca is zeer divers en varieert van appartementen in Javea tot aan een finca in het typische Spaanse dorpje Pedreguer. Er voor een ieder wat wils.

Uitgelichte woningen


De Costa Blanca

De Costa Blanca - oftewel ‘witte kust’ - is een populaire regio in Spanje om een vakantiewoning te kopen of te laten bouwen. De naam van deze kust is afgeleid van de voormalig grootschalige amandelteelt (bomen met roze en witte bloesem). Het heeft dus feitelijk niets te maken met de witte stranden en witte huizen.

In totaal heeft de Costa Blanca 74 zandstranden, met een totale kustlengte van 244 kilometer. 

Het stukje Jávea t/m Altea is door de Wereld Gezondheid Organisatie benoemd tot het gezondste gebied van Europa. Vele stranden hebben de blauwe vlag hangen, hetgeen betekent dat het strand en water zuiver is, er toezicht is, alsmede een toilet en toegang voor invaliden. 

Ook heerst er een prettig klimaat vanwege het feit dat het gebied in een kommetje ligt door de bergruggen. Dit zorgt ervoor dat er minder extreme schommelingen in temperaturen zijn. Veel mensen met gezondheidsproblemen zoals astma, artrose of reuma gaan hier graag naartoe omdat ze minder klachten hebben zodra ze daar zijn.

Een vakantiehuis kopen in Costa Blanca

Tegenwoordig kan het interessanter zijn om je spaargeld niet op de bank te laten staan maar ergens in te beleggen. Vaak zijn de kosten die spaargeld met zich meebrengt nog hoger dan de inkomsten die je binnenhaalt aan beleggen. Het is daarom goed om na te denken over andere beleggingsvormen. Denk hierbij aan beleggingsvormen zoals bitcoins, aandelen of pensioenbeleggingen. Een ander mooi alternatief is het investeren in stenen. Dit kan voor de lange termijn zeker veel rendement opleveren en je kunt hier ook zelf nog van genieten.

Het kopen van onroerend goed is een zeer breed begrip en varieert van een studentenwoning in Nederland tot het kopen van een tweede woning in het buitenland. Zoals hierboven al even genoemd is het voordeel van een tweede woning in het buitenland dat je dit kan combineren met eigen vakanties terwijl je er buiten die maanden dat je er zelf naartoe gaat, op verdient.

Een andere optie is het bouwen van een huis of een zelf uitgekozen stuk grond. Over het algemeen is een woning die je zelf bouwt zo’n 20% goedkoper, want je bespaart de winst van een projectontwikkelaar.

De rente in Spanje is 10 tot 20 jaar vast te zetten en staat momenteel zeer laag. Het is dus ook een goede optie om voor een lagere rente bij te lenen, waardoor u een grotere vakantiewoning kunt aanschaffen en het rendement onderaan de streep hoger wordt.

Risico’s

Uiteraard zijn er altijd risico’s verbonden aan het investeren in onroerend goed; de economie kan terugvallen of de hypotheekrente kan stijgen. Dit is iets wat nooit zeker is bij elke willekeurige beleggingsvorm.

Denk ook aan andere risico’s zoals schuldsaneringen op een koopwoning, het ontbreken van een woon en/of bouwvergunning of het in dienst hebben van een aannemer die failliet blijkt te zijn. Helaas zijn dit veelvoorkomende verhalen, waardoor het verstandig is om een aankoopmakelaar in dienst te nemen. De kosten hiervoor zijn voor u als koper geheel gratis, aangezien deze kosten verwerkt zijn in de fee van de verkoper.

Wilt u een (vrijblijvend) advies en meer informatie over het kopen van een vakantiewoning in Spanje? Neem dan nu contact met ons op. Wij bezitten een groot netwerk om ons heen met mensen die te vertrouwen zijn. Ook weten wij van alle Spaanse regeltjes af die nou eenmaal anders zijn dan in Nederland.