Vakantiehuis kopen in Altea

  • Ervaren aankoopmakelaar in Spanje
  • Onze klanten beoordelen ons met een 9,3
  • Ruim 3.500 bestaande en nieuwbouw woningen
  • Gratis adviesgesprek in Nederland of Spanje

Overweegt u om een penthouse, appartement of villa te kopen in Altea? In ons aanbod hebben wij verschillende soorten woningen te koop staan. Het is tevens mogelijk om een stuk bouwgrond te kopen en daar uw eigen appartement of villa op te laten bouwen.

Uitgelichte woningen


Over de plaats Altea 

De naam Altea is afgeleid van het Moorse ‘Althaya’ en betekent ‘gezondheid voor iedereen’.
Altea is het meest artistieke stadje aan de Costa Blanca. Vele (inter)nationale schilders, dichters, beeldhouwers, schrijvers en zangers hebben hier dan ook hun werkplaats om inspiratie op te doen. De stad is te herkennen aan de typische nauwe, witte straatjes.

Altea heeft in totaal zo’n 5 kilometer strand. Het is gebouwd op een heuvel aan een lange baai en heeft een moderne jachthaven. Rond de jachthaven bevinden zich ook wat stranden met prachtig uitzicht en mooie nissen met zand- en kiezelstrand. Iets buiten Altea ligt het berggebied Sierra de Bernia. Deze berg heeft hoogtes tot wel 1130 meter en geeft een prachtig uitzicht over de stad en de kustlijn.

Het gebied Javea t/m Altea is door het WNF tot het gezondste gebied van Europa benoemd. Indien u daar meer over wilt lezen dan kan dat via deze link. Door de bergruggen ligt dit gehele gebied in een kom, waardoor het een Australisch zeeklimaat heeft. Dit betekent dat er minder extreme schommelingen in temperaturen zijn en het dus gemiddeld warmer is dan op andere plekken in de costa’s. Dit maakt het gebied aantrekkelijk voor mensen met reuma, artrose, astma, etc. Vaak heeft men er op deze plekken minder last van.

Concept PrimaVillas

Bent u nog aan het oriënteren en wenst u een geheel vrijblijvend en gratis advies? Dan nemen wij graag contact met u op.

Wij zullen hieronder in het kort ons concept uitleggen; PrimaVillas is een onafhankelijke aankoop makelaar en begeleidt en ontzorgt mensen tijdens het gehele aankooptraject van A tot Z, maar ook daarna. Omdat wij onafhankelijk zijn (en willen blijven) hebben wij dan ook geen eigen woningen in de verkoop. Wij werken met zo’n 13 verkoopmakelaars samen. Voor u als koper is onze dienst dus altijd gratis omdat deze kosten in Spanje worden betaald door de verkopende partij. U betaalt ons dus niets.

Vrijblijvend kennismakingsgesprek plannen?

Graag plannen we een kennismakingsgesprek in en als er een wederzijds vertrouwen en goed gevoel is, dan beginnen we samen met het bespreken van de exacte wensen. Vanuit daar gaan we een woning selectie maken waaruit een een aantal woningen komen die u wilt bezichtigen. Vanuit daar gaan we weer verder, natuurlijk afhankelijk van of er iets tussen zit waar u voor wilt gaan. Ook tijdens het biedingsproces, de ondertekening van het koopcontract, de passering bij de notaris, etcetera, staan wij ten alle tijden tot uw beschikking. Ook nadat de sleutel is overhandigd kunnen wij nog helpen met bijvoorbeeld het regelen van de verhuur van uw woning, een goed adres voor een zwembadman en tuinman, etc.

Wij kunnen te allen tijde optreden als uw aankoop makelaar, mits uw naam niet al bekend is bij de desbetreffende verkoopmakelaars. Als dit wel zo is dan accepteert de verkoopmakelaar ons niet en worden onze uren dan ook niet betaald.

In ons aanbod hebben wij alle soorten en maten in Altea (en andere plaatsen) te koop staan; luxe woningen, typisch Spaanse woningen, grote woningen, kleine woningen, appartementen, bungalows, etcetera. Bekijk ons aanbod hieronder.

Kijk ook op deze pagina voor meer informatie en tips over het kopen van een huis in Spanje.