Villa kopen in Spanje

  • Ervaren aankoopmakelaar in Spanje
  • Onze klanten beoordelen ons met een 9,3
  • Ruim 3.500 bestaande en nieuwbouw woningen
  • Gratis adviesgesprek in Nederland of Spanje

Overweegt u om een villa te kopen in Spanje? Als vakantiehuis of als investering? Wij hebben een breed aanbod met alle soorten en maten woningen; luxe en minder luxe, grote en kleine en van moderne tot typisch Spaanse woningen.

Uitgelichte woningen


Een vakantievilla kopen of laten bouwen in Spanje? 

Daar komt nog heel wat bij kijken. U dient op de hoogte te zijn van alle wetten en regels, zodat u niet op onnodige kosten of problemen stuit. PrimaVillas kan u garanderen dat u zonder zorgen en financieel risico uw favoriete vakantiehuis kunt kopen in Spanje. Wij zijn al meer dan 10 jaar actief in de Costa Blanca (en tegenwoordig ook op Ibiza en aan de Costa del Sol) en hebben inmiddels een groot netwerk aan lokale specialisten om ons heen verzameld. Of het nu gaat om het kopen van een bestaande of nieuwe villa of het verbouwen en verhuren van uw villa, PrimaVillas helpt u graag verder.

Investeren 

Wat is er nu beter dan het hebben van een vakantiehuis die u zowel privé kan gebruiken als zakelijk door het te verhuren? Steeds vaker investeert men het spaargeld in stenen i.p.v. het geld op de bank te laten staan. Dit omdat dit gewoon simpelweg meer rendement oplevert voor de lange termijn. Wanneer je dit kunt combineren met een mooi vakantieadres voor uzelf, dan is dit natuurlijk helemaal ideaal.

Veel mensen denken dat investeren in een tweede huis in Spanje voor gepensioneerde mensen met veel geld zijn. Dit is cliché. Iedereen denkt wel eens na over wat te doen met je spaargeld. Bitcoins? Aandelen? Uit een recent onderzoek is gebleken dat spaargeld houden op de bank niet meer zo interessant is. Vaak zijn de kosten die je aan belasting moet betalen over je spaargeld nog hoger dan de inkomsten die je binnenhaalt aan rente. Rekening houdend met de inflatiecorrectie kom je al gauw uit op een negatief rendement.

De rente is Spanje staat momenteel extreem laag en is zelfs mogelijk om voor 10 of 20 jaar vast te zetten. Ook als u al een eigen vermogen heeft waarmee u een woning zou kunnen kopen, dan is het (afhankelijk van de situatie) soms verstandig om een extra kleine hypotheek te nemen zodat u een woning in net een niveau hoger kan gaan zoeken. Met als resultaat dat dit ervoor zorgt at het rendement onderaan de streep vele malen hoger zal worden.

Hoe werken de Spaanse banken en welke kosten komen er nou eigenlijk bij kijken?

Wenst u een hypotheek af te sluiten? Banken in Spanje financieren 70% van de koopsom. Dit is exclusief de bijkomende kosten wat in totaal uitkomt op ongeveer 12,5%. Deze bijkomende kosten bestaan uit kosten voor notaris, griffie, kadaster, advocaat, makelaar, etc.

Voorbeeld: 

Stel u koopt een woning van €300.000, hiervan financiert de bank dan €210.000 en dient u een eigen kapitaal te hebben van €90.000 (30%) voor de woning + €37.500 bijkomende kosten (12,5% van €300.000). Dit komt neer op een eigen kapitaal van €127.500. 

Feitelijk komt het er dus op neer dat er in zijn geheel zo’n 40% eigen geld nodig is, inclusief deze bijkomende kosten van 12,5%. 

Risico’s 

Helaas gaan er ook vele negatieve verhalen in omloop. Zoals hierboven ook al even genoemd; het kopen van een vakantievilla komt heel wat bij kijken. Er zijn - net zoals met elke investering - altijd risico’s aan verbonden. Maar denk ook aan andere risico’s zoals schulden op een woning, een bouwvergunning dat ontbreekt terwijl de woning al zo goed als klaar is, het in dienst hebben van een aannemer die failliet blijkt te zijn, etcetera. Dit zijn helaas veel gebeurde problemen. Neem daarom contact met ons op en krijg een geheel vrijblijvend en gratis advies. Wij bezitten een groot netwerk om ons heen met mensen die te vertrouwen zijn. We doen alleen zaken met bouwbedrijven die we achteraf via certificaten van de architect kunnen betalen. Ook weten wij van alle Spaanse regeltjes af die nou eenmaal anders zijn dan in Nederland. Er is een wet in Spanje; dat alles wat op uw grondstuk staat ook daadwerkelijk van u is. Dit betekent dat als een aannemer failliet gaat, dat alles (ook wat nog niet betaald is) van u is. Geen financieel risico dus. Het enige dat vooruit betaald moet worden is 15% van de bouwkosten. Hieruit wordt de bouwvergunning, gemeentelijke belastingen en de architect betaald.

Concept PrimaVillas

Dus bent u in de oriënterende fase en wenst u een geheel vrijblijvend en gratis advies? Dan nemen wij graag contact op.

In het kort ons concept; PrimaVillas is een onafhankelijke aankoopmakelaar en begeleiden (ontzorgen) mensen tijdens het gehele aankooptraject van A tot Z. Omdat wij onafhankelijk zijn hebben wij dus ook geen eigen woningen. Voor u als koper is onze dienst dus altijd gratis omdat deze kosten in Spanje worden betaald door de verkopende partij. U betaalt ons dus niets.

Daarna gaat het traject als volgt; nadat we een kennismakingsgesprek hebben gehad en er een wederzijds vertrouwen is dan beginnen we samen met het bespreken van de exacte wensen. Vanuit daar gaan we een woning selectie maken waarin u een keuze maakt welke woning u wilt bezichtigen. Vanuit daar gaan we weer verder afhankelijk of er iets tussen zit waar u voor wilt gaan. Ook tijdens het biedingsproces, de ondertekening van het koopcontract, de passering bij de notaris, etcetera staan wij ten alle tijden tot uw beschikking. Ook nadat de sleutel is overhandigd kunnen wij nog helpen met bijvoorbeeld verhuur van de woning, zwembadman, tuinman, etc.

Wij kunnen te allen tijde optreden als uw aankoopmakelaar, mits uw naam niet al bekend is bij de desbetreffende verkoopmakelaars. Als dit wel zo is dan accepteert de verkoopmakelaar ons niet en worden onze uren dan ook niet betaald.

In ons aanbod hebben wij alle soorten en maten te koop staan; luxe woningen, typisch Spaanse woningen, grote woningen, kleine woningen, appartementen, bungalows, etcetera. Bekijk ons aanbod hieronder.