Huis kopen in Javea

 • Ervaren aankoopmakelaar in Spanje
 • Onze klanten beoordelen ons met een 9,3
 • Ruim 3.500 bestaande en nieuwbouw woningen
 • Gratis adviesgesprek in Nederland of Spanje

Overweeg je om een huis te kopen in Javea? Ons aanbod bestaat uit zowel typisch Mediterrane stijl huizen als moderne design villas. De meeste huizen zijn voorzien van een grote tuin met privé zwembad, maar er zijn natuurlijk ook vele andere opties te koop. Mocht u een huis willen kopen vlakbij een golfbaan, dan is Javea ook zeer geschikt. Wij hebben in ons aanbod ruim 20 geschikte woningen direct naast de golfbaan van Javea.

Uitgelichte woningen


Kiezelstrand in Javea, Spanje

Huis kopen in Javea 

Wanneer je overweegt om een huis te kopen in Spanje is het goed om na te denken wat voor type je wenst, wat het doel wordt van de woning en wat de wensen zijn ten aanzien van omgeving en afstand tot andere plekken. Is het voor eigen gebruik, gedeeltelijk verhuur of puur als investering? Wil je op loopafstand zitten van het strand, privacy? Dit bepaalt mede of je gaat voor een een appartement, finca, bungalow of toch een villa?

Over Jávea 

Jávea, ook wel bekend als Xàbia, is een badplaats aan de Spaanse kust van de Costa Blanca. Het is gelegen tussen Moraira en Denia en is het meest Oostelijke punt van Spanje. De bereikbaarheid is ook ideaal aangezien het tussen Alicante en Valencia ligt, waardoor het via beide luchthavens te bereiken is.

Jávea bestaat uit 3 verschillende gebieden: 

De historische binnenstad met al haar smalle straatjes en traditionele Spaanse barretjes. 
De jachthaven met de visafslag en leuke tapas barretjes. 
Het zandstrand El Arenal met haar boulevard.
Jávea is dus enorm veelzijdig en er is voor ieder wat wils. Het is maar net waar je zin in hebt. Heb je zin in gezelligheid en wil je wat reuring om je heen? Ga dan naar El Arenal. Heb je meer zin in de typische Spaanse gezelligheid? Ga dan naar het historische centrum. Of heb je zin in een heerlijk tapas tentje aan het water? Ga dan naar het havengebied.

Jávea is van origine een authentiek vissersdorpje wat nog steeds is terug te zien in de bruisende jachthaven. Hier bevindt zich nog steeds een visafslag waar elke ochtend de verse vis wordt binnengebracht.

Vanwege de ligging tussen de kapen Cabo de san Antonio en Cap de la Nao, heerst er in Jávea een microklimaat. Hierdoor heeft Javea veel zonuren, zachte winters en geen extreem hete zomers.

Qua stranden is er voldoende keuze; het zandstrand El Arenal met haar boulevard en gezellige barretjes, restaurants en winkels, maar ook de vele typische Spaanse kiezelstranden waar u kunt genieten van alle rust. De meeste stranden in Javea zijn in het bezit van de ‘blauwe vlag’ kwalificatie. Dit betekent dat het zwemwater van uitstekende kwaliteit is, het strand regelmatig wordt schoongehouden, er voldoende toiletten en afvalbakken zijn en er altijd reddingsmaterialen en een EHBO post aanwezig zijn.

Costa Blanca

De Costa Blanca is een interessante regio in Spanje om een (vakantie)huis te kopen of te laten bouwen. Het stukje Jávea t/m Altea is door het WHO (Wereld Gezondheid Organisatie) tot het gezondste gebied van Europa benoemd. Een aantal stranden hebben de blauwe vlag hetgeen betekent dat het strand en water zuiver is, er toezicht is, alsmede een toilet en toegang voor invaliden. Door de bergruggen ligt dit gebied in een kom, waardoor het een Australisch zeeklimaat heeft. Dit betekent dat er minder extreme schommelingen in temperaturen zijn. Veel mensen met gezondheidsproblemen zoals astma, artrose of reuma gaan hier graag naartoe omdat ze minder klachten hebben zodra ze daar zijn.

Stranden van Javea

Javea heeft in totaal 9 stranden met elk een uniek karakter. Deze stranden liggen tussen twee natuurlijke landtongen in - namelijk de Cabo de San Antonio (met daarachter Denia en haar 12 stranden) en de meest Zuidelijke strandbaai, Cala Granadella. We zullen nu meer vertellen over het enige zandstrand van Javea; El Arenal.

Dit strand is ongeveer 480 meter lang en zo'n 80-140 meter breed. Het is het enige zandstrand van de prachtige kustlijn van Jávea en wordt beschouwd als het belangrijkste strand van Jávea. Er zijn prachtige palmbomen waar u de schaduw kunt opzoeken en het ondiepe stuk in de zee gaat ver door, waardoor u er heerlijk kunt zwemmen en dobberen. 

Het strand ligt op minder dan een kilometer van de jachthaven. Het is niet zo'n afgelegen baaitje als bijvoorbeeld Cala Barraca, maar gezien de ligging middenin het centrum biedt het wel een gemakkelijke toegang tot alle voorzieningen. 

 • El Arenal behoort tot één van de gelukkige stranden met een blauwe vlag (zie ook hierboven). Dit is met name te zien aan het heldere, rustige zwemwater. 
 • Ongeacht of het zomer of winter is; dit strand is altijd schoon. 
 • In het hoogseizoen kan het er soms dichtbevolkt zijn, maar vanwege de breedte biedt het alsnog veel ruimte.  
 • Omdat het strand langzaam naar beneden afloop, maakt dat er een heel lang stuk ondiep is waardoor het uiterst geschikt is voor kinderen. 
 • Er zijn vele verschillende soorten watersport te doen; van jetski tot aan duiken en (wind)surfen. 
 • Of het nou winter is of zomer - de boulevard is altijd levendig en zijn er vele leuke terrasjes en restaurants. 
 • Het strand is goed toegankelijk - er zijn veel parkeerplaatsen die tevens gratis zijn. 
 • Verder bevat dit strand vele andere voorzieningen en faciliteiten zoals; houten wandelpaden, voetdouches, drijvende platforms in het water, speeltuinen voor kinderen, een kanaal voor de toegang van bootjes naar de zee en terug naar de haven en natuurlijk vele gezellige restaurantjes, bars en winkels. 

Villa kopen in Javea

Wanneer je besluit om voor een villa te gaan dan komen onder andere de volgende vragen aan bod; 

 • Wat is de gewenste stijl; typisch Spaans, finca, modern en/of nieuwbouw 
 • Oriëntatie t.o.v. de zon; ochtendzon, avondzon
 • Grootte van het perceel en de woning 
 • Zicht; bergzicht, vallei zicht, zee zicht
 • Aantal slaapkamers en badkamers
 • Etc. 

Om samen tot een of meerdere geschikte en passende woningen te komen, is het belangrijk om alvast over dit soort zaken na te denken. 

Meer informatie?

Dus overweegt u om een huis te kopen in Javea aan de Costa Blanca? Neem dan vrijblijvend contact met ons op of laat uw gegevens achter en dan nemen wij zo snel mogelijk contact met u op. Wij bespreken graag de mogelijkheden en geven u indien gewenst advies. Wij kunnen zowel in Nederland als in Spanje afspreken.