Vakantiehuis kopen Moraira

  • Ervaren aankoopmakelaar in Spanje
  • Onze klanten beoordelen ons met een 9,3
  • Ruim 3.500 bestaande en nieuwbouw woningen
  • Gratis adviesgesprek in Nederland of Spanje

Overweegt u een (vakantie)huis te kopen in Spanje? Moraira is een perfecte omgeving als u houdt van een goed klimaat en een mooie natuur. Oorspronkelijk was Moraira een vissersdorpje aan de Costa Blanca, wat op sommige plekken ook nog is terug te zien. Er staan mooie woningen te koop, zowel wat landelijk gelegen als woningen met zeezicht


Uitgelichte woningen


Over de plaats Moraira

Moraira ligt tussen de populaire plaatsen Javea en Calpe in en is van oorsprong een vissersdorpje aan de Costa Blanca. Moraira heeft een mooie boulevard en 2 prachtige kleine zand strandjes. Eén bevindt zich direct naast het centrum en de andere langs de kustweg richting El Portet. Deze is ideaal voor het zwemmen en de watersport. Ook hebben beide stranden de begeerde Blauwe Vlag. Het gebied Javea t/m Altea is door het WNF tot het gezondste gebied van Europa benoemd. Wanneer een strand de blauwe vlag heeft dat betekent dit dat het strand en water zuiver is, er toezicht is, alsmede een toilet en toegang voor invaliden. Door de bergruggen ligt dit gebied in een kom, waardoor het een Australisch zeeklimaat heeft. Dit betekent dat er minder extreme schommelingen in temperaturen zijn en de winters dus niet extreem koud zijn en de zomers niet extreem warm. 

Costa Blanca

In de Costa Blanca is een huis met zeezicht niet schaars. Er zijn er hier genoeg van te koop! De Costa Blanca (wat ‘witte kust’ betekent in het Spaans) ligt in het Zuid-Oosten van Spanje en tussen de plaatsen Denia en Pilar de la Horadada. De meeste mensen denken dat deze naam afgeleid is van de witte stranden, maar dat is niet het geval; de stranden daar zijn namelijk goud-geel. De naam stamt af uit de tijd van de Moren; de hele kust stond destijds vol met amandelbomen en de bloesem die op de grond viel maakte alles wit. Hier komt de naam Costa Blanca vandaan.

De totale lengte van de kust bedraagt zo’n 250 kilometer en heeft vele zandstranden. Voor de warmte hoeft men niet meer naar het Zuiden van Spanje af te reizen (in tegenstelling tot wat iedereen denkt), want de Costa Blanca (met name het stuk Javea-Altea) ligt in een kom tussen de zee en de bergen wat ervoor zorgt dat er juist geen grote verschillen zijn in de zomers en winters.  

Als u van onderstaande dingen houdt dan is Costa Blanca echt iets voor u.

  • Heerlijk eten en drinken 
  • Ligging aan de kust 
  • Cultuur 
  • Aardige mensen 
  • Prachtige stranden en blauwe zee 
  • Prettige en relaxte sfeer

Heeft u advies nodig?

Bent u in een oriënterende fase en wenst u een geheel vrijblijvend en gratis advies over het kopen van een vakantiewoning / onroerend goed? Neem dan contact met ons op. Op basis van jullie exacte wensen en eisen pakket zullen wij een passende woning selectie maken. Wij kunnen voor u de bezichtigingen plannen en zullen u samen met de verkoopmakelaar begeleiden. 

We zullen beginnen met het verkennen van de omgeving. Naar onze mening is dit de belangrijkste factor, er moet een klik zijn. Woningen naar uw smaak zijn er altijd wel te vinden, maar op de omgeving heeft u geen invloed. Wanneer u een goed gevoel heeft bij de omgeving, dan zullen wij de bezichtigingen van de woningen gaan doen.
 
Bij elke bezichtiging tonen wij u uitvoerig waar de zon staat op elk gewenst tijdstip. Hierdoor kunt u goed bepalen of u de ochtendzon en/of de middagzon en/of de avondzon heeft. Uiteraard kunnen we ook de staat van het huis bekijken en andere gewenste zaken. 

Ook kunnen wij kijken naar de reeds aanwezige installaties en kwaliteit van de materialen. Zodoende kan u bepalen of ook dit aan uw verwachtingen voldoet om eventuele extra en/of onverwachte kosten achteraf te voorkomen of te kunnen budgetteren. 

Kijk ook op deze pagina voor meer informatie en tips over het kopen van een huis in Spanje.