Vakantiewoning kopen in Calpe

  • Ervaren aankoopmakelaar in Spanje
  • Onze klanten beoordelen ons met een 9,3
  • Ruim 3.500 bestaande en nieuwbouw woningen
  • Gratis adviesgesprek in Nederland of Spanje

Overweegt u om een vakantiewoning te kopen in Calpe in Spanje? Wij hebben een uitgebreid aanbod van verschillende woningen die te koop staan aan de Costa Blanca en in Calpe. Dit loopt van appartementen rond de €195.000 t/m villa's van meer dan een miljoen euro. Neem contact met ons op voor meer informatie, of bekijk ons aanbod alvast hier. 


Uitgelichte woningen


Locatie Calpe aan de Costa Blanca

Over de plaats Calpe

Calpe, ook wel Calp genoemd door de Spanjaarden, is een leuke badplaats aan de Costa Blanca en heeft een moderne jachthaven. Het heeft een totale oppervlakte van 24 km², heeft ruim 30.000 inwoners. Zo'n 11.000 hiervan zijn Spanjaarden. 

Calpe staat ook wel bekend om 332 meter hoge rots "El peñon de Ifach". De rots steekt uit in zee en is van kilometers afstand te zien. De rots maakt ook deel uit van een vogelreservaat met ruim 80 vogelsoorten en verdeelt Calpe in twee stranden. 

Calpe bevat veel gezelligheid en is daarom ideaal voor toerisme. Er zijn hier talloze appartementsgebouwen te vinden en er zijn voldoende cafés, restaurants en uitgaansgelegenheden. De omliggende heuvels zijn bebouwd met prachtige vrijstaande villa's met privé zwembaden. 

Calpe valt precies tussen het gebied Javea t/m Altea welke door het WNF tot het gezondste gebied van Europa is benoemd. Door de bergen ligt dit gebied precies in een kom, waardoor het een Mediterraans zeeklimaat heeft. Dit betekent dat er minder extreme schommelingen in temperaturen zijn en de winters dus niet extreem koud zijn en de zomers niet extreem warm. Het oude centrum van Calpe is nog steeds intact en bevat nog sporen van de Moorse overheersing. Jaarlijks wordt er gevierd dat de Christenen bevrijd zijn door de Moren. Vlakbij het centrum ligt de vissershaven.

Er zijn wekelijks 2 markten te vinden. De markt die op zaterdag wordt gehouden is groot en wordt gehouden in Calle del Norte. De markt op woensdag is met name een goederenmarkt en bevindt zich achter Plaza Central. 

Ook voor sporters is er genoeg te beleven. Er wordt veel gewandeld, gezeild, gedoken, tennis gespeeld en natuurlijk gegolfd. Er zijn in Calpe twee golfbanen te vinden; Golf Don Cayo (3078 meter) en Golf Ifach (3460m). Beiden zijn een 9-holes baan met een panoramisch uitzicht op zee. 

Qua locatie ten opzichte van de rest van Spanje ligt Calpe zo'n 70 km ten Noorden van Alicante. Met de auto kunt u binnen het uur bij de luchthaven zijn. Om de twee uur vertrekt er ook een trein vanaf de luchthaven.  De rit duurt ongeveer anderhalf uur en kost tussen de 5 en 8 euro. 

Waarin wij ons onderscheiden?

  1. Samen met onze partners hebben wij al vele succesvolle villa's gebouwd en aangekocht (referenties aanwezig). 
  2. Persoonlijke Nederlandse begeleiding in Nederland en Spanje.
  3. Wij begeleiden u van A-Z bij de aankoop of nieuwbouw van uw droomwoning. 
  4. Wij hebben toegang tot een zeer ruim aanbod van woningen te koop in de Costa Blanca en overige plaatsen in Spanje.
  5. Zodra er een nieuw huis te koop staat krijgen wij als eerste een seintje. 
  6. Wij kennen de gebieden persoonlijk en kunnen u daarom alles laten zien.


Strand met op de achtergrond de rots El Peñon de Ifach