Vakantiehuis kopen in Spanje

  • Ervaren aankoopmakelaar in Spanje
  • Onze klanten beoordelen ons met een 9,3
  • Ruim 3.500 bestaande en nieuwbouw woningen
  • Gratis adviesgesprek in Nederland of Spanje

Altijd al gedroomd van een vakantiehuisje in Spanje? Dan ben je bij PrimaVillas op het juiste adres.
In totaal hebben wij meer dan 3500 woningen in ons aanbod. Ook zijn er nog vele woningen in onze backoffice die nog niet zijn gepubliceerd. Vind je niet wat je zoekt? Neem dan contact met ons op.

Uitgelichte woningen


Middellandse zee - Costa Blanca

Vakantiehuis kopen in Spanje

Steeds vaker investeert men het spaargeld in stenen i.p.v. het geld op de bank te laten staan. Dit omdat dit gewoon simpelweg meer rendement oplevert voor de lange termijn. Wanneer je dit kunt combineren met een mooi vakantieadres voor jezelf, dan is dit natuurlijk helemaal ideaal.
Veel mensen denken dat investeren in een tweede huis in Spanje voor pensionado’s is. Maar dat is cliché.
Iedereen heeft wel eens nagedacht over wat te doen met je spaargeld. Uit een recent onderzoek is gebleken dat spaargeld houden op de bank niet meer zo interessant is. Vaak zijn de kosten die je aan belasting moet betalen over je spaargeld nog hoger dan de inkomsten die je binnenhaalt aan rente. Rekening houdend met de inflatiecorrectie kom je al gauw uit op een negatief rendement.

Het kopen van onroerend goed in Spanje

Wil je jouw vermogen behouden dan is het goed om over een andere beleggingsvormen na te denken. Denk hierbij aan bitcoins, aandelen, extra pensioenverzekering. Dit geeft echter geen garanties op een goed rendement en het is tevens een papieren belegging, waar je gedurende het proces niet van mee kunt genieten. Hier komen we bij de optie ‘het kopen van onroerend goed’. Deze optie is zeer breed en varieert van een studentenwoning in Nederland tot het kopen van een tweede woning in het buitenland. Het voordeel van het laatste is dat je er zelf van kan genieten, terwijl het rendement naar je toekomt.
Een andere optie is het kopen van een grondstuk, waar je zelf een huis op laat bouwen en vervolgens gaat verhuren of verkopen. De rente is momenteel extreem laag in Spanje en is 10 of 20 jaar vast te zetten. Als je een grotere vakantiewoning wil kopen dan het spaargeld toelaat, dan is dus mogelijk om voor een lage rente bij te lenen, wat er onderaan de streep voor gaat zorgen dat je rendement hoger wordt.

Risico’s

Denk hierbij aan risico’s zoals schuldsaneringen op een woning, een bouwvergunning dat ontbreekt, het in dienst hebben van een aannemer die failliet blijkt te zijn, etcetera. Dit zijn helaas veel gebeurde problemen en tevens de reden dat wij PrimaVillas zijn begonnen. Neem contact met ons op en krijg een geheel vrijblijvend en gratis advies hierover. Wij bezitten een groot netwerk om ons heen met mensen die te vertrouwen zijn. Ook weten wij van alle Spaanse regeltjes af die nou eenmaal anders zijn dan in Nederland.

Costa Blanca Noord

De Costa Blanca Noord is een interessante regio om een vakantiehuis te kopen of te laten bouwen. Binnen de Costa Blanca Noord is een gebied dat loopt van Javea t/m Altea welke door het WNF is benoemd tot het gezondste gebied van Europa. Alle stranden hebben de blauwe vlag hetgeen betekent dat het strand en water zuiver is, er toezicht is, alsmede een toilet en toegang voor invaliden. Door de bergruggen ligt dit gebied in een kom, waardoor het een Australisch zeeklimaat heeft. Dit betekent dat er minder extreme schommelingen in temperaturen zijn. Veel mensen met gezondheidsproblemen zoals astma, artrose of reuma gaan hier graag naartoe omdat ze minder klachten hebben zodra ze daar zijn.

Costa Blanca Noord