Waarom een aankoopmakelaar in Spanje?

De meerwaarde van een aankoopmakelaar in Spanje

Lees hieronder wat de meerwaarde is van het hebben van een aankoopmakelaar in Spanje en wat de verschillen zijn met een verkoopmakelaar.  

  1. Een aankoopmakelaar behartigt de belangen van u als woningkoper, een verkoopmakelaar doet dit van de verkopende partij.
  2. Een aankoopmakelaar heeft geen eigen woningen. Een verkoopmakelaar doet er alles aan om de woning van zijn klant te verkopen.
  3. Een verkoopmakelaar die ook als aankoopmakelaar fungeert heeft vaak te maken met belangenverstrengelingen. 
  4. Een verkoopmakelaar krijgt een percentage van de verkoop en is daarmee gebaat bij een zo’n hoog mogelijk verkoopbedrag.
  5. Een aankoopmakelaar doet de onderhandeling namens u. Een verkoopmakelaar namens de verkoper van de woning.
  6. Een aankoopmakelaar helpt huizenkopers bij het zoeken, bezichtigen en onderhandelen. Wanneer een overeenkomst is gesloten met de verkoper helpt de aankoopmakelaar ook bij de afhandeling van de aankoop, zoals het doornemen van de koopakte, afhandeling bij de notaris en sleuteloverdracht.

Aan deze service zitten geen extra kosten verbonden aangezien de aankoopmakelaarsfee in Spanje wordt betaald door de verkoopmakelaar. De verkoopmakelaar heeft een contract met de verkoper om de woning voor een afgesproken prijs of percentage van de verkoopprijs te verkopen. Wij worden betaald door de verkoopmakelaar, u als koper betaalt dus niets extra’s bovenop de door ons onderhandelde aankoopprijs.