Vakantiehuis kopen in Málaga

 • Ervaren aankoopmakelaar in Spanje
 • Onze klanten beoordelen ons met een 9,3
 • Ruim 3.500 bestaande en nieuwbouw woningen
 • Gratis adviesgesprek in Nederland of Spanje

Bent u in de oriënterende fase voor het kopen van een huis in Spanje in de omgeving van Málaga? Binnen ons aanbod hebben wij in deze omgeving ruim 300 woningen te koop staan. Dit varieert van huizen direct aan zee, vlakbij het strand, met zeezicht, midden in de stad of juist meer landinwaarts. Ook zijn er opties te koop in Málaga voor bijvoorbeeld een woning met een B&B aan huis. Bekijk hieronder direct ons aanbod of lees verder voor meer informatie.

Uitgelichte woningen


Over de plaats Malaga

Málaga is een van de meest belangrijke en grote steden van de regio Andalusië. Het is gelegen aan de Costa del Sol, aan een prachtige baai in het Zuiden van Andalusië. De stad staat ook wel bekend om de vele uitgestrekte stranden en het prettige klimaat.

Het perfecte klimaat

Málaga is gelegen tussen de ‘Heuvels van Axarquia’, waardoor het gebied een zomer Mediterraans klimaat heeft. De gebergtes beschermen de stad tegen de koude Noordenwind. Het behoort wel tot een van de gebieden met hoogste gemiddelde temperaturen in Spanje, maar kent geen extreme hitte zoals Sevilla. De winters zijn zacht met gemiddelde temperaturen van rond de 20 graden. 

Het landschap van de provincie Málaga kent een grote verscheidenheid aan landschappen, maar met name uitgestrekte zandstranden. Dit zorgt voor een grote toeristische en daarom ook economische aantrekkingskracht. Momenteel behoort de kuststreek van de Costa del Sol tot een van de meest welvarende plaatsen van Andalusië.

Activiteiten in Málaga

Als je van golfen houdt dan is Málaga de ideale plek. Het heeft namelijk de hoogste concentratie aan golfbanen ter wereld, vandaar dat het ook wel eens de ‘Costa del Golf’ wordt genoemd. Verder is het niet voor niets een van de grotere toeristische trekpleisters, waardoor er ook voor gezinnen genoeg te doen is. De stad heeft vele verschillende themaparken, zoals een waterpretpark, kartbanen, safariparken, prachtige groene tuinen en nog veel meer. Voor de jongeren zijn er genoeg plekjes om s’avonds een hapje en een drankje te doen. De plekken Benalmadena, de jachthaven Puerto Marina en het 24-7 bruisende centrale plein zijn hiervoor ideaal. Ook is de stad Marbella en haar jachthaven Puerto Banus met gemak vanuit Málaga te bereiken. 

Andere leuke bezienswaardigheden zijn:

 • Historische centrum: De Moorse overheersing en het rijke verleden hiervan is nog duidelijk terug te zien in het historische centrum van Málaga, met name het gebied rondom Alcazeba. Het Moorse fort uit 1065 is zeker het bezoeken waard. Hier is momenteel een prachtig archeologisch museum gehuisvest. Dit fort is tijdens de Moorse overheersing door de Moren gebouwd, waardoor je hier nog vele Arabische invloeden in terug vindt. Dit fort ligt tegen een helling aan en is groter dan de stad Málaga zelf. Hierdoor heb je een prachtig uitzicht vanaf dit punt. 
 • Castillo de Gibralfaro: Dit kasteel is gebouwd op de berg ‘de Gibralfaro’ en is vanuit de haven van Málaga al goed te zien. Het stamt uit dezelfde tijd als het fort Alcazeba en wordt momenteel gebruikt als parador (oftewel staatshotel). 
 • Paseo del Parque: Deze prachtige wandelpromenade van 800 meter lang is zeker een aanrader om te bekijken. Er staan hier beelden van mensen die belangrijk zijn geweest voor de stad en het heeft een prachtige botanische tuin. In de winterperiode vindt hier elke zondag een openluchtconcert plaats. 
 • Museo Picasso Málaga (Picasso Museum): De beroemde kunstenaar Pablo Picasso is geboren aan de Plaza de la Merced en in dit geboortehuis bevindt zich momenteel een museum met het archief met documentatie over het leven en werk van de kunstenaar. 
 • Teatro Cervantes: Het belangrijkste theater van Málaga. 
 • Teatro Romana: Het Romeinse theater in Málaga. Deze ligt voor het fort Alcazaba en is een ruïne van een Romeins theater. 
 • Culinaire activiteiten: Wanneer je van lekker eten en drinken houdt dan is Málaga de perfecte plaats hiervoor. Er zijn vele keuzes en de prijzen zijn over het algemeen heel redelijk. Natuurlijk moeten de traditionele tapas worden geprobeerd. Een traditioneel gerecht uit Málaga is ‘Pescaito frito’, dit is een selectie van kleine stukjes gebakken vis. 

Lijkt de omgeving Málaga u wel iets?

En bent u in de oriënterende fase? Dan kunt u altijd contact met ons opnemen. Wij komen graag bij u langs om een vrijblijvende afspraak te maken. Hierin kunt u al uw vragen stellen en alle wensen en eisen met ons bespreken, waarna wij u een passend advies kunnen geven. Of u nu op zoek bent naar een luxe appartement, een goedkope of een appartement aan zee of vlak aan het strand, wij helpen u graag.