Appartement kopen in Spanje

  • Ervaren aankoopmakelaar in Spanje
  • Onze klanten beoordelen ons met een 9,3
  • Ruim 3.500 bestaande en nieuwbouw woningen
  • Gratis adviesgesprek in Nederland of Spanje

Bent u op zoek naar een appartement in Spanje? In ons aanbod hebben wij meer dan 350 appartementen te koop staan in alle soorten en maten. Er is voor ieder wat wils. Ook hebben wij vele woningen in onze back-office staan, dus indien het gewenste appartement er niet tussenstaat kunnen wij altijd voor u verder kijken! Lees hieronder meer of bekijk direct ons aanbod.

Uitgelichte woningen


Indien u een appartement wilt kopen in Spanje, komt daar nog natuurlijk wel wat bij kijken. U dient op de hoogte te zijn van alle wetten en regels, zodat u niet op onnodige kosten of problemen stuit.

We zullen op deze pagina wat tips geven over waar u op moet letten en wat voor extra kosten erbij komen kijken. 

Appartement kopen in Spanje, waar moet ik nou eigenlijk op letten?

Na dagenlang zoeken en vergelijken heb je dan eigenlijk het perfecte appartement gezien. Even de locatie op Google Maps bekijken en dat lijkt je wel wat, “de locatie zal vast goed zijn”.

Herkenbaar? Helaas is dit een veelgemaakte fout van vele mensen.

Stap 1

De omgeving is iets permanents waar je zelf niets aan kan veranderen. Als je daar geen klik mee hebt, dan kan het appartement nog zo mooi zijn maar daar ga je niet gelukkig worden. Zorg dus altijd dat je eerst de omgeving verkent en daarna pas op zoek gaat naar een appartement dat aan jouw wensen voldoet, binnen de omgeving waar je wilt wonen. Die woning vind je uiteindelijk toch wel.

Kijk op deze pagina om meer te lezen over de regio’s in de Costa Blanca. PrimaVillas helpt graag met het verkennen van de omgeving. We plannen dan twee volle dagen in, waar we op dag 1 samen gaan rondrijden, allerlei verschillende plekjes bezoeken en gewoon ervaren en voelen wat je van de omgeving vindt. Wij kunnen veel vertellen over de omgeving, maar uiteindelijk is het belangrijk dat je zelf de klik voelt met het desbetreffende gebied.

Stap 2

Zodra de omgeving is bepaald, is het tijd om te zoeken naar het geschikte appartement. Deze zijn er in alle soorten en maten, waardoor je door de bomen het bos niet meer ziet.

Bedenk eerst naar wat voor soort type appartement je op zoek bent; een penthouse, direct aan zee, midden in de stad of een wat wat goedkoper appartement? Dit alles hangt natuurlijk samen met het beschikbare budget.

Een veelgemaakte fout is dat men vaak nadenkt over wie er allemaal op bezoek kan komen en op basis daarvan bepaalt dat ze bijvoorbeeld 3 slaapkamers in plaats van 2 willen. Denk goed na hoeveel ruimte je echt nodig hebt (of wilt) en of je meer waarde hecht aan buiten of binnen, of juist aan allebei.

Als alle wensen op een rijtje staan zullen wij op basis daarvan een woning selectie maken. Middels de feedback die we daarop ontvangen kunnen wij een nog betere selectie maken die we vervolgens kunnen gaan bezichtigen. Maar eerst zullen we samen de omgeving verkennen en nadat dit in de smaak valt kunnen we de bezichtigingen definitief maken. Deze woningen kunnen we dan geheel vrijblijvend en zonder verplichtingen bezoeken.

Wij zullen vervolgens vanuit onze ervaring een objectieve mening geven. Hierbij kijken we naar de ligging van de woning, de staat van de woning, de stand van de zon, etcetera. Het kan zomaar zijn dat de weg die naast de woning ligt in de winter tijdens de bezichtiging heel rustig is, maar in de zomer voor veel geluidsoverlast zorgt. Dit willen wij natuurlijk voorkomen.

Stap 3

Bepaal binnen wat voor termijn je in je nieuwe woning wilt trekken. Liever gisteren dan vandaag? Dan spreekt het voor zich dat de keuze bij een bestaande woning ligt. Heb je geen haast en wil je de woning en locatie geheel op eigen wensen en eisen afstemmen? Dan is zelf (laten) bouwen een optie.

Ook is het goed om over de financieringsmogelijkheden na te denken. Binnen wat voor termijn is de verwachting dat dit geregeld kan worden? Het officiële traject start overigens pas nadat het reserveringscontract is getekend.

Voor wat betreft het onderhandelingsproces - een verkoper zou gevoelig kunnen zijn voor een snelle oplevering. Denk hierbij aan financiële problemen of bijvoorbeeld het emigreren naar een ander land. Wij proberen dan ook altijd de reden van de verkoop te achterhalen, zodat wij hierop kunnen inspelen gedurende het biedingsproces.

Hoe werkt het in Spanje met financieren en wat voor kosten komen daar bij kijken?

Wilt u een hypotheek afsluiten? Dan is het te adviseren om voorafgaand de zoektocht alvast de mogelijkheden te bekijken. De Spaanse banken financieren 70% van de totale koopsom, excl. de bijkomende kosten. De bijkomende kosten in Spanje (kosten koper) bestaan uit 10% overdrachtsbelasting en de overige 2,5% griffie, kadaster, advocaat, makelaar, etc.

Voorbeeld berekening: Stel u koopt een woning van € 400.000, hiervan financiert de bank dan € 280.000 en dient u een eigen kapitaal te hebben van € 120.000 (30%) voor de woning + € 50.000 bijkomende kosten (12,5% van € 400.000). Dit komt neer op een eigen kapitaal van € 120.000 + € 50.000 = € 170.000. 

Aangezien de banken de bijkomende kosten niet mee financieren, komt het er feitelijk op neer dat er in totaal ongeveer 40% eigen geld nodig is.

PrimaVillas kan u garanderen dat u geheel zorgeloos en zonder financieel risico uw favoriete appartement kunt kopen in Spanje. Wij zijn al meer dan 10 jaar actief in deze branche en hebben inmiddels een groot netwerk aan lokale specialisten om ons heen verzameld. Of het nu gaat om het kopen van een oud of nieuw appartement, het verbouwen of verhuren van uw appartement, PrimaVillas helpt u graag verder.

Wij zijn een volledig onafhankelijke aankoopmakelaar en hebben daarom dan ook geen eigen woningen in ons bezit. We werken met ruim 13 makelaars samen, waarvan wij de beschikking hebben over het volledige aanbod. Dit betekent dus dat we een breed portfolio hebben met verschillende types en locaties. 

Voor u als koper is onze dienst geheel gratis. In tegenstelling tot in Nederland wordt de (aankoop)makelaarsfee in Spanje betaald door de verkopende partij. U betaalt dus niets extra's.

Meer informatie? Neem vrijblijvend contact met ons op.