Appartement kopen aan de Costa Blanca

  • Ervaren aankoopmakelaar in Spanje
  • Onze klanten beoordelen ons met een 9,3
  • Ruim 3.500 bestaande en nieuwbouw woningen
  • Gratis adviesgesprek in Nederland of Spanje

Wilt u een appartement kopen in Spanje aan de Costa Blanca? Dan bent u hier aan het juiste adres. Binnen ons aanbod hebben wij meer dan 200 appartementen te koop staan. Dit varieert van appartementen tot aan luxe design villa’s. Lees hieronder meer of bekijk direct ons aanbod.

Uitgelichte woningen


Over de Costa Blanca 

De Costa Blanca is een regio aan de Oostkust van Spanje. De letterlijke vertaling is ‘witte kust’ maar heeft niets te maken met de witte stranden. Vroeger was amandelteelt een zeer belangrijke inkomstenbron in deze regio, en de bomen die de roze en witte bloesem los lieten is de reden voor de naam.

Deze costa bestaat uit maar liefst 74 zandstranden en de kust heeft een totale lengte van 244 km.

Het is een zeer populair gebied voor vakantiegangers en overwinteraars. Steeds vaker investeert men hun geld in een (tweede) woning aan de Costa Blanca om hier vakantie te vieren. Het klimaat is er dan ook altijd goed met een gemiddelde jaarlijkse temperatuur van 20 graden Celsius. Tijdens de warmste maanden in juli en augustus is het gemiddeld 28 graden Celsius en gedurende de koudste maanden in december, januari en februari is het er gemiddeld 14 graden Celsius.

Met name mensen met lichamelijke problemen zoals astma, artrose en reuma komen graag in dit gebied. Het (micro)klimaat zorgt ervoor dat men minder last heeft. Het gebied is dan ook benoemd tot het gezondste gebied van Europa. Vele stranden hebben de blauwe vlag gekregen, wat betekent dat de stranden aan bepaalde criteria voldoen, zoals; schoon water, het regelmatig schoonhouden van het strand, de aanwezigheid van voldoende toiletten en afvalbakken en de aanwezigheid van een EHBO post en reddingsmaterialen.

Interesse in het kopen van een appartement aan de Costa Blanca?

Neem dan contact met ons op. Wij komen graag bij u langs om kennis te maken en de mogelijkheden te bespreken. Dit kan zowel in Spanje als in Nederland.